néha már nagyon tele van

2009.01.18. 22:55

   A teli az üres ellentéte? Szerintem sokkal inkább valami olyasmi, ami kevésbé üres, mint amennyire nem.
   Mi is lehet teli? A vödör, pohár, könyv, szivacs, vér, lelátó, pocak, busz, száj és még egy csomó minden. Ha azt mondjuk, teli, akkor biztos nem azért mondjuk, mert nem üres, hanem mert több a vártnál, vagy annál, amennyire gondoltunk. Tehát, ha azt mondom, hogy tele van..., akkor ezzel piszkosul nem arra célzok, hogy még fér bele, ha akarom, de nem is arra, hogy sokkal több van benne, mint ha semmi nem lenne, ugyanis nem ez az, ami számít.
   Ami érdekel, ami mindenkit érdekel, az az, hogy mitől lett tele. Ez itt az igazi kérdés. A lényegi elem, ami nem magyaráz meg semmit, de nem is ez a célja. Akkor meg miért az egész? Csak úgy van, és kész. Ha netán valamikor eszembe jutna, hogy miért van tele, előbb az jusson eszembe, mivel! Köszönöm, mivel tele van. Tehát mi az a dolog, amivel tele van? Köszönöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://uborkaszezon.blog.hu/api/trackback/id/tr99886351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása